Μπάχαλο, ΝΔ και Αυγενάκης "αδειαζουν" ΝΟΔΕ και Τάτι Καλογιάννη, ίσες αποστάσεις με Γκόντα! Στον… αέρα ο Τζαρούχης!

Οδηγία-Ντοκουμέντο Ν.Δ: «Τα στελέχη μας να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τη Ν.Δ.» - Όλο το κείμενο
Η Πειραιώς διαβλέποντας τον κίνδυνο να διχάσει τον κόσμο της ΝΔ και αυτός να της γυρίσει την πλάτη στις ευρωεκλογές, λέει τώρα πως… «όλοι δικοί μας, είναι…». Άκυρο τα χρίσματα στους δήμους!!! Και στα Γιάννενα “ΆΚΥΡΟΝ” και οι απειλές και οι ποινές Τζαρούχη σε όσους κάνουν Like σε Γκόντα ή Ριζόπουλο και στους υποψηφίους τους! Μπάχαλο…
Βλέποντας σε αρκετές πόλεις πολλούς υποψήφιους προερχόμενους από την ΝΔ να διεκδικούν δήμους, κάνει όπως και στα Γιάννενα, κυβίστηση. Ιδίως εδώ, μετά τον μεγάλο αριθμό στελεχών που πήγαν στη συγκέντρωση του Νίκου Γκόντα, καθώς διαπιστώνει –με δημοσκοπήσεις ή από τις αντιδράσεις- ότι η εκλεκτή της τοπικής ΝΟΔΕ κ. Τάτι Καλογιάννη μένει εκτός της Β΄ Κυριακής. 
Η Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ με εσωτερικό της έγγραφό της προς...
όλους τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών (το οποίο κοινοποιείται και σε όλα τα θεσμικά όργανα του κόμματος), επισημαίνει ότι: «επειδή υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη η στελέχη που προέρχονται από την παράταξη μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της Ν.Δ.».
✅Σύμφωνα με έγγραφό η ηγεσία του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, τονίζει ότι στις δημοτικές εκλογές που υπάρχουν υποψήφιοι δήμαρχοι και προέρχονται από την ΝΔ,  τα τοπικά και κεντρικά κομματικά στελέχη, πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς και με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές για να μην αμαυρώνεται η εικόνα του κόμματος, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος στις περιοδείες του, αυτό τονίζει.
✅“Παίρνει” δηλαδή η Πειραιώς πίσω τη στήριξη που είχε δώσει η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων στην κ. Καλογιάννη και τη βάζει στην ίδια ακριβώς θέση με τον κ. Γκόντα. Και αφήνει ελεύθερα τα στελέχη και τα μέλη της να μετέχουν σε όποιο από τους συνδυασμούς αυτούς κρίνουν!

Πλέον η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων θα πρέπει να αναθεωρήσει και πάρει θέση, σύμφωνα με την γραμμή από τα κεντρικά του κόμματος, στην λογική ότι παρακολουθεί αμήχανα τον διχασμό του κόσμου της ΝΔ στα Γιάννενα λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές!!!
👉Ως γνωστόν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Τζαρούχης, αναφέροντας στο όργανο “γραμμή” της Αθήνας το οδήγησε σε –τοπική- απόφαση στήριξης της κ. Τάτι Καλογιάννη ενώ η Αθήνα ποτέ δεν ανακοίνωσε επίσημη στήριξη.
Όπως φαίνεται το κόμμα απέτυχε, παρότι προσπάθησε να ανακόψει την κάθοδο μελών ή στελεχών του κόμματος, με το ψηφοδέλτιο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» (ΑΔΠ) του Νίκου Γκόντα. Με καλοπροαίρετη προτροπή ή με απειλές ενίοτε, άνθρωποι του κόμματος, πιέστηκαν είτε να είναι υποψήφιοι με την Τάτι Καλογιάννηείτε να μην είναι υποψήφιοι με το Νίκο Γκόντα.
👉Εντούτοις πλέον και στα Γιάννενα οι δημοσκοπήσεις και τα χαμηλά ποσοστά της κ. Καλογιάννη “προσγείωσαν” τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος είτε διαισθανόμενος τη σωρεία των λαθών του, είτε επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης του “έτριξε τα δόντια”, αναγκάστηκε να τα μαζέψει συνολικά.

Δείτε ολόκληρο το εσωτερικό έγγραφο της Νέας Δημοκρατίας


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Πολιτικής Επιτροπής

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2019
Αρ. Πρωτ.: 626

ΠΡΟΣ: 1. Γραμματέα Οργανωτικού
2. Προέδρους ΝΟ.Δ.Ε.
3. Προέδρους ΔΗΜ.Τ.Ο.
ΚΟΙΝ: 1. Γραφείο Προέδρου
2. Γεν. Δ/ντή ΝΔ
3. Βουλευτές – Ευρωβουλευτές
4. Υπ. Βουλευτές – Ευρωβουλευτές
5. Μέλη Πολιτικής Επιτροπής
6. Γραμματείς Κόμματος – Αν/τες Γραμματείς Κόμματος
7. Δ/ντή Γραφείου ΤύπουΘΕΜΑ: Αυτοδιοικητικές εκλογές Α’ και Β’ βαθμού – Ευρωεκλογές 2019


Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές) του Μαΐου 2019, εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας ότι πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως η ΝΔ στηρίζει.


Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα.


Στις περιοδείες του Προέδρου καθώς και κλιμακίων στελεχών επιβάλλεται να ενημερώνονται και να συμμετέχουν όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην εκάστοτε περιοχή, ανεξάρτητα από την συμμετοχή τους σε δημοτικά ψηφοδέλτια.


Στις περιπτώσεις που στελέχη μας μετέχουν σε ψηφοδέλτια που έχουν επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ακραίων κομμάτων ή σχηματισμών, θα πρέπει να ενημερώνεται η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης.


Τέλος, υπογραμμίζεται η ουσιαστική σημασία των εθελοντών την κρίσιμη αυτή περίοδο των εκλογών, και παρακαλείστε να μεριμνήσετε έτσι ώστε όλοι οι φίλοι, τα μέλη και στελέχη της παράταξής μας, να συνδράμουν οργανωτικά στην κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλη τη χώρα. Οι εθελοντές αποτελούν τον κορμό της οργανωτικής μας ισχύος, ειδικά την ημέρα των εκλογών. Για τον σκοπό αυτό λειτουργούν, στην ιστοσελίδα του Κόμματος μας, ηλεκτρονικές πλατφόρμες:

α) Ομάδας Εθελοντών με σκοπό την υποστήριξη του τηλεφωνικού κέντρου, τη νομική υποστήριξη και τη διοικητική υποστήριξη (Εγγραφή εδώ: https://nd.gr/mpesstin-omada-ethelonton ) , αλλά και

β) Εκλογικών Αντιπροσώπων με σκοπό την διασφάλιση της ορθής διεξαγωγής των εκλογών σε όλα τα εκλογικά τμήματα. (Εγγραφή εδώ: https://nd.gr/eka)


Προχωράμε συντονισμένα και υπεύθυνα. Μαζί δίνουμε στην Ελλάδα μια κυβέρνηση Ελπίδας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ώρα της Νέας Δημοκρατίας έφτασε!


Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
  • Εμφανίσεις: 37

Σπ. Ριζόπουλος στον “ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ”: «Ήρθε η ώρα η Ήπειρος με νέα διοίκηση να γυρίσει σελίδα!»

«Στις περίπου τρεις δεκαετίες που κυβερνά, από διάφορες θέσεις, την Ήπειρο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, έχει συνασπιστεί γύρω του μια ομάδα ατόμων, την οποία αποκαλώ “κλίκα των ξεπεσμένων”. Αυτοί μοιράζονται όχι μόνο την πολιτική, αλλά και την οικονομική εξουσία»
Μιλά χωρίς προσχήματα, καταθέτει καινοτόμες προτάσεις και επιτίθεται εκ νέου κατά της «κλίκας», που μοιράζεται, όπως λέει, την πολιτική και οικονομική εξουσία της Ηπείρου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Ριζόπουλος, της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου».
Σε συνέντευξή του τονίζει ότι ήρθε η ώρα η Ήπειρος να γυρίσει σελίδα, με μια νέα διοίκηση που έχει πρόγραμμα, εξωστρέφεια, αναπτυξιακή προσέγγιση, ενώ καταγγέλλει την πολιτική των απ’ ευθείας αναθέσεων, χωρίς διαφάνεια και καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες στον νυν Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη για αυτές, για τη φτώχεια και την υπανάπτυξη της περιοχής μας.
Πρέπει, υπογραμμίζει, να κερδηθεί χωρίς καθυστέρηση ο χρόνος που χάθηκε και τάσσεται υπέρ των συνεργασιών με κανόνες, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο. 
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Ριζόπουλου έχει ως εξής:...


Ερ.: Κύριε Ριζόπουλε, πέρασαν περί τους δέκα μήνες από την πρώτη μας συνέντευξη. Από τότε άλλαξαν πολλά. Διεκδικείτε την αναμέτρησή σας με τον νυν Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, στη δεύτερη Κυριακή. Τι λέτε, πώς βλέπετε να εξελίσσεται ο αγώνας σας; Τι λέτε για τους άλλους διεκδικητές; 


-Ο αγώνας των «Οριζόντων Ηπείρου» εξελίσσεται με βάση τον προγραμματισμό μας. Επιβεβαιώνεται η αρχική μας εικόνα. Οι παραστάσεις και η εμψύχωση που μας προσφέρει η κοινωνία μας, επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Ήρθε η ώρα για μια διοίκηση με πρόγραμμα, εξωστρέφεια, φαντασία, αναπτυξιακή προσέγγιση. Με καθαρότητα και ισότιμους κανόνες για όλους.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη Κυριακή εκτιμούμε, ελπίζουμε και πιστεύουμε, ότι γύρω από τους «Ορίζοντες» θα υπάρξει ένας συνασπισμός πολιτών που θέλουν ένα άλλο καλύτερο αύριο. Για να το πω απλά, με ανάπτυξη και λιγότερη ανεργία.
Ερ.: Επιμένετε να σφυροκοπείτε τα «συμφέροντα» και να διακηρύττετε ότι ήρθε η ώρα οι Ηπειρώτες να «ξανακερδίσουμε την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνεια μας». Αφήνετε δηλαδή να εννοηθεί με σαφήνεια, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι δέσμια μιας «κλίκας» που μας ταπεινώνει, ενώ ο απερχόμενος Περιφερειάρχης λέει ότι παρήγαγε γιγαντιαίο έργο.


-Δεν έχει σημασία ότι το λέω εγώ. Μεγαλύτερη σημασία έχει ότι το γνωρίζουν όλοι οι Ηπειρώτες και όσο περνά ο καιρός το λένε δημόσια και ανοιχτά. Στις περίπου τρεις δεκαετίες που κυβερνά, από διάφορες θέσεις, την Ήπειρο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, έχει συνασπιστεί γύρω του μια ομάδα ατόμων, την οποία αποκαλώ «κλίκα των ξεπεσμένων». Αυτοί μοιράζονται όχι μόνο την πολιτική, αλλά και την οικονομική εξουσία. Καθορίζουν τα έργα με γνώμονα τα μικροπολιτικά ανταποδοτικά οφέλη και μοιράζονται επιδοτήσεις και προμήθειες. Με απ’ ευθείας αναθέσεις, χωρίς διαφάνεια και με μηδαμινά αποτελέσματα. Έχουν φτάσει ακόμη και στο σημείο να «πουλάνε» ως εκδούλευση και τον αποχιονισμό των χωριών!

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επί μήνες τώρα προσπαθούν να παρέμβουν στη δημοκρατική διαδικασία επηρεάζοντας κόσμο.

Η διάλυση αυτή της «κλίκας» θα επιτρέψει στην Ήπειρο να αναπνεύσει ξανά ελεύθερη με ανάπτυξη για όλους και όχι μόνο για αυτούς τους δέκα.
Όσο για το έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη είναι μηδαμινό. Και η πιο περίτρανη απόδειξη, από τα αποτελέσματα της απορροφητικότητας στα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Και σας θέτω εγώ ένα ερώτημα, που δείχνει πόσο κρίσιμη είναι αυτή η αναμέτρηση. Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στις Βρυξέλες, σε άτυπες συναντήσεις μου με στελέχη – υπηρεσιακούς παράγοντες της Ε.Ε. που σχετίζονται με την Περιφερειακή Ανάπτυξη, μου ξεκαθαρίστηκε ότι την επόμενη περίοδο 2021 με 2027 θα μοιραστούν 70 δισ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύετε εσείς ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης που έφερε την Ήπειρο στον πάτο, που την έκανε ουραγό ότι έχει τις γνώσεις, την εμπειρία, τη φαντασία, τις επαφές και την εμβέλεια να διεκδικήσει κάτι παραπάνω με αξιοπρέπεια, όταν τα ποσά τα οποία θα αποφασιστούν για την Ήπειρο θα είναι σε άμεση συνάρτηση με αυτό που θα έχει απορροφηθεί έως το 2020;
Συνεπώς εδώ, αγαπητέ μου, άλλο ένα πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε –μαζί με τόσα άλλα- είναι να υπάρξει τέτοια ταχύτητα, ώστε τα δύο τελευταία χρόνια να καλύψουμε όσα δεν έγιναν όλα τα προηγούμενα που άφησε να πάνε χαμένα.

Ερ.: Εσείς, στην περίπτωση που κερδίσετε, τι θα κάνετε για να απεμπλακεί η Περιφέρεια από αυτόν τον εσμό συμφερόντων; Είναι εύκολο; Πως θα διοικήσετε; Ερωτώ διότι κάποιοι σας καταλογίζουν μια έπαρση ή τουλάχιστον μια ανεξήγητη αυτοπεποίθηση…


-Κατ’ αρχήν θα δώσουμε ένα τέλος στη σπατάλη. Είναι η πιο σπάταλη Περιφέρεια της Ελλάδας. Η ομάδα τεκμηρίωσης των «Οριζόντων Ηπείρου» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ισολογισμός θα κλείσει με έλλειμμα 18 εκατομμυρίων ευρώ!

Συνεπώς, όπως καταλαβαίνετε, κάποιος κοροϊδεύει κάποιον και εγώ τουλάχιστον δεν είμαι διατεθειμένος να με κοροϊδεύει ο απερχόμενος Περιφερειάρχης.

Άρα, η απάντηση είναι απλή. Όλα στο φως, με διαφάνεια και καθαρές διαδικασίες. Από την πρώτη ημέρα θα σπάσουν οι «κλίκες» και οι ομάδες. Φίλοι μας θα είναι όλοι όσοι θέλουν το καλό και την πρόοδο της Ηπείρου και των Ηπειρωτών. Με έλεγχο και λογοδοσία και πάνω απ’ όλα αξιοποιώντας στο έπακρο τις διαδικασίες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που στην Ήπειρο καταστρατηγούνται με σκοπιμότητα για να μπορεί να συνεχίζεται η πελατειακή σχέση και η εξάρτηση από την πόρτα του Περιφερειάρχη.
Όσον αφορά την ουσία της πρόθεσής μας φαίνεται και από το γεγονός ότι είμαστε η μόνη αυτοδιοικητική παράταξη, όχι μόνο από την Ήπειρο αλλά και πανελλαδικά που καταθέσαμε καθαρές θέσεις στο διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Συγκεκριμένα, προτείναμε συγκεκριμένους θεσμούς όπως: Ο επίτροπος Οικονομικών, η σύσταση παραρτημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε κάθε Περιφέρεια και η εγκατάσταση εισαγγελέα Διαφθοράς σε κάθε πρωτεύουσα Περιφέρειας.
Δεν έχουμε καμία διάθεση να εκδικηθούμε τον κ. Καχριμάνη για την αποτυχία του, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να συνεπικουρήσουμε σε αυτή την κατάσταση, γιατί θα είναι σα να πράττουμε το ίδιο «έγκλημα», κάνοντας το ίδιο με τον προηγούμενο «εγκληματία»!
Όσον αφορά αυτά που μου καταλογίζουν, δεν θα απαντήσω γιατί έχω σιχαθεί τα τελευταία δύο χρόνια να ακούω τη λέξη «κάποιοι». Θα απαντήσω όταν μου πείτε ποιοι είναι αυτοί. Και επειδή δεν θέλω να λειτουργώ όπως εκείνοι που μόλις στηλίτευσα, θέλω να γνωρίζετε ότι είμαι απόλυτα ενήμερος ότι πίσω από όλες τις επιθέσεις που δέχομαι είναι ο ίδιος ο απερχόμενος, ο οποίος δεν έχει το πολιτικό θάρρος και μέγεθος να βγει ξεκάθαρα και να το κάνει ο ίδιος.

Ερ.: Χωρίς πολλά λόγια, ποιές πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για την Ήπειρο; Οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει βουλιάξει στη φτώχεια, στην υπανάπτυξη και στην ανεργία. Από που, λοιπόν, εσείς αντλείτε την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρετε να της δώσετε τη θέση που της αξίζει;

-Ήδη, επί 13 μήνες σε ομιλίες, κοινωνικές διαβουλεύσεις και συναντήσεις με δημάρχους και φορείς, έχουμε εκθέσει καθαρά το όραμά και τις προτεραιότητές μας. Τυπώθηκε διανεμήθηκε. Και επιπλέον όλα αυτά βρίσκονται στον ιστότοπο orizontesepirou.gr, όπου μπορεί ο καθένας να τα αναζητεί και να τα μελετά. Άλλωστε, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθεί στη δημοσιότητα και το ολοκληρωμένο μας πρόγραμμα που θα απαντά σε κάθε απορία ακόμη και του πιο δύσπιστου συμπολίτη μας.

Ερ.: Βλέπετε να υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα και με ποιό τρόπο; Το λέω και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν μια Ήπειρο διαφορετικών ταχυτήτων- και σε ό,τι αφορά τους Δήμους.


-Εγώ δεν χρειάστηκα το Νόμο για να πιστέψω στην απλή αναλογική. Για μένα η συνεργασία και η συλλογικότητα στην πολιτική είναι τρόπος ζωής και αντίληψης. Άλλωστε, τη συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, που τόσο έχει ενοχλήσει τον κ. Καχριμάνη, δεν την προκάλεσα μόνο για μένα. Ήταν συνάντηση, στην οποία αναδεικνύοντας ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, κάλεσα και τον κ. Ζάψα και τον κ. Δημητρίου να με συνοδεύσουν, προσπαθώντας να διαμορφώσουμε ένα κοινό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας το οποίο θα ακολουθήσει όποιος και αν εκλεγεί.

Σε ότι αφορά στους Δήμους «κλειδί» αποτελεί η καθιέρωση της στενής και συνεχούς συνεργασίας, που θα επικυρωθεί από την ίδρυση της Ομάδας Παρακολούθησης Έργου, η οποία θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, προτάσσοντας μια νέα αντίληψη που μόνο μέσα από την Περιφερειακότητα μπορεί να γίνει κατανοητή. Γιατί είμαι σίγουρος ότι όταν ο δήμαρχος Φιλιατών συναντιέται στο ίδιο τραπέζι με τον δήμαρχο Ζηρού, μπορούν να αποκτήσουν συναίσθηση των προτεραιοτήτων σε επίπεδο Ηπείρου.

πηγή: συνέντευξη στον Κώστα Καλτσή στην εφημερίδα  ΠΡΩΙΝΟΣΛΟΓΟΣ


  • Εμφανίσεις: 40

Ο Τραμπ δεν συνωμότησε με τη Ρωσία, σύμφωνα με την έκθεση του Ρόμπερτ Μάλερ

Στην έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 αναφέρεται ότι δεν διαπιστώθηκε διάπραξη εγκλήματος από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ- χωρίς ωστόσο να τον απαλλάσσει, σύμφωνα με περίληψη των ευρημάτων του Μάλερ, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή.

Επίσης, ο Μάλερ, που πέρασε δύο χρόνια διερευνώντας τους ισχυρισμούς πως η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές του 2016 για να βοηθήσει τον Τραμπ να νικήσει την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, δεν βρήκε στοιχεία πως κάποιο μέλος της καμπάνιας Τραμπ συνωμότησε με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης.

«Ενώ αυτή η έκθεση δεν συμπεραίνει ότι ο πρόεδρος διέπραξε έγκλημα, επίσης δεν τον απαλλάσσει» αναφέρει ο Μάλερ στην έκθεσή του, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ, ως προς το θέμα της πιθανής παρεμπόδισης δικαιοσύνης.

Ο Μάλερ είπε πως αφήνει στον υπουργό Δικαιοσύνης να αποφασίσει εάν διεπράχθη έγκλημα.

O Τραμπ σχολίασε τα ευρήματα της έκθεσης μέσω του Twitter: «Καμιά συμπαιγνία, καμιά παρεμπόδιση, πλήρης και ολοκληρωτική απαλλαγή. Κρατήστε την Αμερική μεγάλη!». 

No Collusion, No Obstruction, Complete and Total EXONERATION. KEEP AMERICA GREAT!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 24, 2019

 

Στην περίληψη του Μπαρ αναφέρεται ότι ο Μάλερ δεν βρήκε στοιχεία πως η καμπάνια Τραμπ συνεργάστηκε με τη Ρωσία, παρά πολλαπλές προσφορές από πρόσωπα που σχετίζονταν με τη Ρωσία.

Η δημοσιοποίηση της περίληψης αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ουάσινγκτον, καθώς οι Δημοκρατικοί πιέζουν τον Μπαρ να δημοσιοποιήσει την έκθεση στο σύνολό της, και ο Τραμπ παρουσιάζει τα ευρήματα της έκθεσης ως δικαίωση των σχεδόν καθημερινών ισχυρισμών του πως είναι θύμα ενός «κυνηγιού μαγισσών», που έχει επισκιάσει την προεδρία του.

Ο Τραμπ αρνείται ότι συνεργάστηκε με τη Μόσχα ή ότι παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη. Η Ρωσία λέει ότι δεν παρενέβη στις εκλογές, αν και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως υπήρξε παρέμβαση.

Ο Μπαρ επίσης ανέφερε πως ότι η έρευνα δεν βρήκε επαρκή στοιχεία πως ο Τραμπ προσπάθησε να παρεμποδίσει τη δικαιοσύνη. Πολλοί αντίπαλοί του τον έχουν κατηγορήσει πως παρεμπόδισε την έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή όταν απέλυσε τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

Η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε πως τα ευρήματα της έρευνας αποτελούν «πλήρη απαλλαγή για τον πρόεδρο των ΗΠΑ». Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζέρι Νάντλερ, των Δημοκρατικών, είπε πως η επιτροπή του θα καλέσει τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσει σύντομα, κάνοντας λόγο για προβληματισμούς σχετικά με τα συμπεράσματα της έκθεσης. 

 

In light of the very concerning discrepancies and final decision making at the Justice Department following the Special Counsel report, where Mueller did not exonerate the President, we will be calling Attorney General Barr in to testify before @HouseJudiciary in the near future.

— (((Rep. Nadler))) (@RepJerryNadler) March 24, 2019

 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Μάλερ είχε ολοκληρώσει την έρευνά του αφού απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος 34 ατόμων, περιλαμβανομένων Ρώσων πρακτόρων και πρώην συμμάχων του Τραμπ, όπως ο πρόεδρος της καμπάνιας του, Πολ Μάναφορτ, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μάικ Φλιν και ο προσωπικός του δικηγόρος Μάικλ Κοέν. Καμία από αυτές τις κατηγορίες, ωστόσο, δεν συσχετιζόταν ευθέως με το θέμα της φερόμενης συνεργασίας της καμπάνιας Τραμπ με τη Μόσχα.

(με πληροφορίες από Reuters, BBC)

  • Εμφανίσεις: 39

Ερντογάν: Η Τουρκία θα πάει το θέμα των Υψωμάτων του Γκολάν στον ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι η Τουρκία θα φέρει το θέμα των Υψωμάτων του Γκολάν ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο TGRT Haber, ο Ερντογάν είπε ότι η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα Υψώματα του Γκολάν και την κυριαρχία του Ισραήλ ήταν ένα «δώρο» στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν όψει των εκλογών στη χώρα του.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

  • Εμφανίσεις: 57

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS