Τι σημαίνουν τα νέα μέτρα Μητσοτάκη για τον αθλητισμό - Τα δεδομένα για Super League 1, Basket League και Volley League

Τι σημαίνουν τα νέα μέτρα Μητσοτάκη για τον αθλητισμό - Τα δεδομένα για Super League 1, Basket League και Volley League 31/10/2020
Τι σημαίνουν τα νέα μέτρα Μητσοτάκη για τον αθλητισμό - Τα δεδομένα για Super League 1, Basket League και Volley League

Στο διάγγελμά του, με το οποίο ανακοίνωσε τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο λουκέτο σε χώρους άθλησης και κλειστά γυμναστήρια, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποια αθλήματα εξαιρούνται, όμως, από τα συγκεκριμένα μέτρα;

Αυτό αναμένεται να αποσαφηνιστεί κατά την απογευματινή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Τι σημαίνουν δηλαδή για τον αθλητισμό όλα τα παραπάνω;

Για παράδειγμα, όσοι ενημερώθηκαν για τα μέτρα από τον πρωθυπουργό έχουν απορία τι σημαίνει ότι κλείνουν οι χώροι άθλησης.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί με απόλυτη βεβαιότητα ούτε αυτό. Οι πρώτες εκτιμήσεις, ωστόσο, κάνουν λόγο για ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα συνεχιστούν μόνο τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα η πρώτη κατηγορία αυτών, καθώς εκεί τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και την υγειονομική επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Συνεπώς, μπορεί να γίνει εύκολα η ανίχνευση.

Δηλαδή θα σταματήσουν όλοι οι ερασιτεχνικοί αγώνες ή για την ακρίβεια τα πρωταθλήματα στα οποία δεν υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι Super League 1, Basket League και Volley League συνεχίζονται κανονικά. Αυτές ήταν, άλλωστε, κι οι εισηγήσεις των ειδικών προς το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες μέρες.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσουν οι αγώνες των μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών, δεδομένου ότι οι ομάδες συμμετέχουν και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, όπου τα ματς δεν μπορούν να σταματήσουν. Έτσι, λοιπόν, όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν και θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, το τι μέλλει γενέσθαι θα αποσαφηνιστεί στην απογευματινή ενημέρωση από τον Χαρδαλιά.

Ενδεχόμενο λουκέτο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή για τις ομάδες, όπως βέβαια αυτό σημαίνει οικονομικό κραχ για τα ερασιτεχνικά σωματεία, για τα οποία μάλιστα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πώς θα κινηθούν.

Τέλος, αναμένεται δοθεί η δυνατότητα για ατομική άθληση, δηλαδή τζόκινγκ σε ατομικό επίπεδο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Ποδήλατο Γιαννούλη
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
ACS ...σημαίνει courier