Logo

Το «θαύμα» του Μουντιάλ: Η Παραγουάη έδειρε τους Γάλλους, αλλά έβγαλε το ματς χωρίς κάρτα, σφοδρή κριτική στον Ουζμπέκο διαιτητή

Γίνεται σε ένα παιχνίδι για τη φάση των «16» του Μουντιάλ 2026… όλοι να ασχολούνται με τη διαιτησία σα να είναι ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος; Από ό,τι φαίνεται όλα είναι δυνατά! Μάλιστα, το παράδοξο είναι πως παρότι συνήθως οι «μεγάλοι» είναι αυτοί που ευνοούνται, τώρα οι Γάλλοι έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης με την Παραγουάη.

Το βασικότερο πρόβλημα ήταν πως κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα αρκετών παικτών της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν από το πολύ σκληρό παιχνίδι των Λατινοαμερικανών που έβγαλαν όλο το παιχνίδι χωρίς να δεχθούν ούτε μια κίτρινη κάρτα, ενώ οι Γάλλοι από την πλευρά τους είδαν τρεις κίτρινες.

Η Γαλλία δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Παραγουάη και χρειάστηκε το εύστοχο πέναλτι του Κιλιάν Εμπαπέ στο 70ο λεπτό για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Μουντιάλ. Κάθε συζήτηση για το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης όμως πέρασε σε δεύτερη μέρα και κύριο θέμα συζήτησης στον απόηχο της αναμέτρησης, είναι το σκληρό παιχνίδι της Παραγουάης και γενικότερα ο τρόπος που επέλεξε να αγωνιστεί κόντρα στους «τρικολόρ».

 

Ο Κιλιάν Εμπαπέ εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκεια του για την αντιμετώπιση αυτή, τονίζοντας ωστόσο, ότι η ομάδα του μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε αντίπαλο. Τα σκληρά μαρκαρίσματα της ομάδας της Λατινικής Αμερικής, σχολίασε και ο προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, αλλά και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα έστελνε αντίπαλο στο νοσοκομείο, αν αγωνιζόταν στο παιχνίδι αυτό.

 

Τα παράπονα των Γάλλων είχαν να κάνουν με την αντιμετώπιση του διαιτητή, ο οποίος δεν τιμώρησε την Παραγουάη για κανένα από τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της, ενώ αντίθετα χρέωσε τρεις ποδοσφαιριστές της Γαλλίας με κίτρινη κάρτα.

Η γνωστή γαλλική αθλητική εφημερίδα «Equipe»… κατακεραύνωσε τον Ιλγκίζ Ταντάσεφ, βαθμολογώντας τον με 1/10. Όπως ανέφεραν, ο διαιτητής δεν έλεγξε το παιχνίδι, ήταν ανεκτικός στα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα και δεν τιμώρησε κανέναν παίκτη της Παραγουάης με κίτρινη κάρτα. Οι Γάλλοι έκαναν λόγο για διαφορετικά κριτήρια στα σφυρίγματα του, τα οποία θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την έκβαση του αγώνα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.gr


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter