Logo

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο τραυματιοφορέας μετά από επεισόδιο με συνοδούς ασθενούς

Το περιστατικό συνέβη στο Nοσοκομείο «Αγ. Δημήτριος», με την ΠΟΕΔΗΝ να καταγγέλλει κλιμάκωση της βίας εις βάρος εργαζομένων του ΕΣΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αντί για νοσοκομείο… δικαστήριο! Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετήχθησαν οι τρεις συλληφθέντες για το επεισόδιο που σημειώθηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστές έναν 66χρονο τραυματιοφορέα και δύο συγγενείς ηλικιωμένης ασθενούς. Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους υγειονομικούς, με την ΠΟΕΔΗΝ να καταγγέλλει κλιμάκωση της βίας σε βάρος εργαζομένων του ΕΣΥ. Παραμένουν όμως αναπάντητα τα ερωτήματα για το πώς ακριβώς εξελίχθηκε το περιστατικό.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε δίωξη στον τραυματιοφορέα για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση, ενώ στην 57χρονη συνοδό της ηλικιωμένης ασθενούς αποδόθηκαν οι κατηγορίες της ελαφράς σωματικής βλάβης και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Η ίδια κατηγορία περί διατάραξης βαρύνει και την 39χρονη κόρη της. Η δίκη ωστόσο αναβλήθηκε χθες.

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάζουν συνάδελφοι του τραυματιοφορέα και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο εργαζόμενος επιχείρησε να μεταφέρει ασθενή στην ουρολογική κλινική. Κατά την είσοδο στο ασανσέρ, φέρεται να μετακίνησε τα χέρια της για να αποφευχθεί ατύχημα με την πόρτα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της συνοδού. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ακολούθησαν ύβρεις, καταδίωξη του τραυματιοφορέα στους διαδρόμους, σκίσιμο της μπλούζας του και σωματική επίθεση, χωρίς, όπως υποστηρίζουν, ο ίδιος να ανταποδώσει.

Υγειονομικοί που βρέθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης χθες εξέφρασαν αγανάκτηση για το γεγονός ότι ένας εργαζόμενος του ΕΣΥ οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, ζητώντας αυξημένη προστασία στα νοσοκομεία και αλλαγή της διαδικασίας των αντιμηνύσεων.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν φαίνεται να είναι μονοδιάστατη. Από την πλευρά τους, οι δύο γυναίκες -κόρη και εγγονή της ασθενούς- υποστηρίζουν ότι ο τραυματιοφορέας δεν χειρίστηκε σωστά την ηλικιωμένη. Αντιθέτως, λένε ότι τις εξύβρισε, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στα Επείγοντα περιγράφει ένα περιβάλλον μεγάλης έντασης κι εκνευρισμού από πλευράς των συγγενών, χωρίς πάντως να αποκλείει ότι «ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε λίγη παραπάνω δύναμη» από τον τραυματιοφορέα τη στιγμή της μεταφοράς.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: -- Πηγή: EFSYN.GR


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter