Logo

Άργος: Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο για τους δύο αστυνομικούς που σκότωσαν τον 20χρονο

Η κατηγορία αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο θάνατος του 20χρονου στο Άργος, ο οποίος νοσηλευόταν για πολλές ημέρες στη ΜΕΘ, άλλαξε τις εξελίξεις στην υπόθεση των δύο αστυνομικών που άνοιξαν πυρ εναντίον του την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι εξελίξεις αφορούν στην αλλαγή του κατηγορητηρίου.

Ειδικότερα, η κατηγορία που αντιμετωπίζουν πλέον οι δύο ένστολοι, αναμένεται να αναβαθμιστεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σε βάρος των κατηγορουμένων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δύο άνδρες, το Σάββατο (11/7), κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά από τις πολύωρες απολογίες τους.

Τι είχαν δηλώσει στην απολογία τους

Στην απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, οι αστυνομικοί αντέκρουσαν τα βασικά στοιχεία της κατηγορίας, ενώ τόνισαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν.

Παράλληλα, αμφισβήτησαν τον ενδεχόμενο δόλο και σχολίασαν πως πυροβόλησαν για εκφοβισμό.

Οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν το τι έγινε στο τελευταίο στάδιο της καταδίωξης:

«Ήμασταν σε διαφορετικά επίπεδα και τρέχαμε. Οι βολές μας ήταν προειδοποιητικές, για να τον εκφοβίσουμε και να τον υποχρεώσουμε να σταματήσει, ώστε να τον δεσμεύσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύσαμε προς το μέρος του υπόπτου με πρόθεση να τον τραυματίσουμε. Τρέχαμε και εμείς και εκείνος», ανέφεραν στην απολογία τους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: -- Πηγή: EFSYN.GR


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter