Super League – Play Off 5-8: Αρχίζει το… μαρτύριο της σταγόνας
Με τον ΟΦΗ να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας και να εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο, η διαδικασία των Play Off 5-8 έχασαν κάθε ενδιαφέρον. Τυπικής διαδικασίας τα ματς από εδώ και πέρα, αφού η 5η θέση δεν οδηγεί στην Ευρώπη.
Πιο… στεναχωρημένος απ’ όλους πρέπει να νιώθει ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί απέδωσαν εξαιρετικά σε πολύ μεγάλο μέρος της σεζόν, αλλά μία «κοιλιά» τον τελευταίο μήνα τους έθεσε εκτός τετράδας και, εν τέλει, εκτός Ευρώπης. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου υποδέχεται τώρα τον Βόλο, ο οποίος ως μπόνους είδε την είσοδο στην οκτάδα – στόχος που επιτεύχθηκε μετά τη νίκη στο φινάλε επί του ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Μπράτσος μπορεί με μεγαλύτερη άνεση, πλέον, να αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα ενόψει της νέας σεζόν. Ο Λεβαδειακός κέρδισε φέτος και τα δυο ματς με τον Βόλο, με 2-1 στο Πανθεσσαλικό (24/11) και με 3-1 στο «Λάμπρος Κατσώνης» (11/1).
Ευκαιρία για αποθέωση συνιστά για την ομάδα του ΟΦΗ το παιχνίδι με τον Άρη στο Παγκρήτιο. Οι παίκτες του Χρήστου Κόντη επιστρέφουν θριαμβευτές από το Πανθεσσαλικό, όπου στην παράταση κέρδισαν με 3-2 τον ΠΑΟΚ, κατέκτησαν το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου κι εξασφάλισαν, παράλληλα, την παρουσία στα Play Off του Europa League της προσεχούς περιόδου. Οι Κρητικοί πανηγύρισαν τρόπαιο μετά από 39 χρόνια, σε αντίθεση με τον Άρη που έφτασε πια τα 56. Και, το χειρότερο για τους «κίτρινους», είναι πως για πρώτη φορά μετά την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία, δε θα αγωνιστούν στην Ευρώπη. Στην κανονική διάρκεια, ο ΟΦΗ πήρε δυο «τρίποντα» επί του Άρη (3-0 στις 4/10 στου ουδέτερο της Τρίπολης και 0-2 στις 22/3 στου Χαριλάου).
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των Play Off 5-8 του πρωταθλήματος της Super League:
Κυριακή 3 Μαΐου 2026
17:00 «Λάμπρος Κατσώνης», Λεβαδειακός – Βόλος ΝΠΣ
17:00 Παγκρήτιο Στάδιο, ΟΦΗ – Άρης
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2025/26 (PLAY OFF 5-8)
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Λεβαδειακός 2 0-1-1 0-1-0 0-0-1 52-40 22
2. ΟΦΗ 2 1-1-0 1-0-0 0-1-0 37-46 20
3. Άρης 2 1-1-0 1-0-0 0-1-0 24-30 19
4. Βόλος 2 0-1-1 0-1-0 0-0-1 29-42 17










