Ο Παναθηναϊκός απέδρασε από το Αγρίνιο με buzzer-beater του Γερεμέγεφ
Ο Παναθηναϊκός έφυγε με δραματικό διπλό από το Αγρίνιο, επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού χάρη σε γκολ του Γερεμέγεφ στο 95’, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό, τον Παναιτωλικό να στήνεται αμυντικά και τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή χωρίς όμως να απειλεί. Στην πρώτη τους επικίνδυνη στιγμή, οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ και στη συνέχεια πέναλτι για χέρι του Τσέριν, έπειτα από έλεγχο στο VAR. Ο Αγκίρε εκτέλεσε υποδειγματικά και έκανε το 1-0 στο 18’.
Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 32’ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Τσιριβέγια, αλλά ο Τσάβες μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τζούριτσιτς απείλησε αλλά ο πορτιέρε του Παναιτωλικού έσωσε ξανά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 36’, όταν ο Μπακασέτας σούταρε άουτ μετά από ωραία ανάπτυξη.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναιτωλικό να προηγείται 1-0, ενώ ο Μπουχαλάκης αποχώρησε τραυματίας.
Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει. Οι αλλαγές των Σάντσες και Ζαρουρί έδωσαν φρεσκάδα και στο 57’ ήρθε η ισοφάριση: ο Τετέ έδωσε στον Καλάμπρια, εκείνος σέντραρε και ο Βραζιλιάνος με εξαιρετική προσποίηση και πλασέ πέτυχε το 1-1. Λίγο αργότερα, ο Σφιντέρσκι και ο Σάντσες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από ιδανική θέση.
Ο Παναιτωλικός βρήκε δίχτυα στο 79’ με κεφαλιά του Σιέλη, όμως το ημιαυτόματο οφσάιντ ακύρωσε το γκολ. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, ενώ ο Παναθηναϊκός έψαχνε το νικητήριο γκολ. Οι Σιώπης και Τετέ απείλησαν με μακρινά σουτ, αλλά η λύτρωση ήρθε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ο Ρενάτο Σάντσες έβγαλε ιδανική σέντρα από αριστερά και ο Γερεμέγεφ με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2.
Με αυτόν τον τρόπο, οι «πράσινοι» απέδρασαν από το Αγρίνιο, έδειξαν χαρακτήρα στο φινάλε και έβαλαν τέλος στο άσχημο ξεκίνημα της σεζόν, ελπίζοντας πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Γαλιάτσος, Σιέλης, Στάγιτς, Νικολάου (78′ Μανρίκε), Μπουχαλάκης (43′ Κοντούρης), Μάτσαν, Εστέμπαν, Μίχαλακ (70′ Σμυρλής), Ενκολολό, Αγκίρε (70′ Άλεξιτς)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λαφόν, Καλάμπρια, Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια (83′ Σιώπης), Μπακασέτας (83′ Πάντοβιτς), Τσέριν (55′ Σάντσες), Τετέ, Σβιντέρσκι (75′ Γερεμέγεφ), Τζούριτσιτς (55′ Ζαρουρί)